Xi'an + treinreis naar Beijing + eerste dag in Beijing
De laaste dag in Xi'an zijn we zoals eerder gezegd met de fiets over de stadsmuur gegaan. Dit was vrij hobbelig, maar de Chinese fietsen hebben het goed doorstaan. Onderweg hadden we een goed overzicht over de binnenstad.
Daarna zijn we de binnenstad ingegaan en gaan lunchen in een Chinees Dumpling restaurant. Dit zijn een soort van gestoomde of gebakken deegballen gevuld met van alles, groenten, vlees, vis en nog veel meer. Echt heerlijk.
Verder zijn we bij de 'kleine' gans Pagoda geweest en naar de 'drum' en 'bell' tower langs gegaan. Zoals de namen al zeggen, zijn er in de 'bell' tower veel bellen enin de 'drum' tower veel grote trommels.
Ook zijn we over een giga markt gelopen, waar de voorraad souvenirs weer flink is uitgebreid, maar alles blijft geheim.
Om zes uur vertrokken we vanuit het hotel naar het treinstation voor de reis naar Beijing, ruim 12 uur met de nachttrein. Nadat we in de restauratiewagen weer heerlijk hadden gegeten, hebben we nog een potje gekaart en daarna zijn we gaan slapen.
Om ongeveer acht uur kwamen we aan in Beijing en zijn naar het hotel gegaan. Nadat we ons hadden opgefrist, hebben we een toer met fietsriksja's gemaakt door de oude Hutong wijk van Beijing. Verder hebben we ook hier de 'bell' tower en de 'drum' tower bezocht en zijn we naar een heuvel in de binnenstad gegaan waar we een prachtig uitzicht hadden over de Verboden Stad en de rest van Beijing.
Al lopend door de stad naar het centrum om wat te gaan drinken, kwamen we in en winkelcentrum een klein zaakje tegen waar chocolade werd verkocht. We kochten 4 stukken chocolade met hazellnoten (totaal ongeveer 200 gram) en moesten hiervoor omgerekend ongeveer € 25,00 voor betalen. Maar het was wel heel lekker.
In de binnenstad vonden we een kleine bierstube, waar we heerlijk relaxed een biertje hebben gedronken.
Morgen gaan we de Chinese muur en het zomerpaleis bezoeken en de laatste dag in Beijing (zaterdag) gaan we naar de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede.
Groetjes uit een druk en levendig Beijing.
Papa, je mag nu wel weer thuis komen! Ik mis je echt heel erg! Jullie gaan naar het langste graf van de wereld!
ben het met Annika eens. Maar die poppen van het terracottaleger??? ik dacht dat het miniatuurtjes waren maar dit is levensgroot??? Wat mooi en indrukwekkend.
Moet maar snel zondag worden.
Weer een mooi verhaal en leuke foto's!
Geniet van jullie laatste vakantiedag in de Verboden Stad.
Een goede terugreis toegewenst.
Groetjes Bea
Fantastisch verhaal weer en die trein vond ik wel luxe/netjes om te zien had het me heel anders voorgesteld. Wensen jullie een fantastische laatste dag en een hele goed terugreis.
Wordt nou wel weer eens tijd voor een wijntje onder de luifel....
Zijn natuurlijk wel nieuwsgierig naar die souvenirs! Nog twee daagjes en dan weten we het. Goede reis en tot zondag!