krawijpol.reismee.nl

Bhaktapur - Nepal

3 mei 2012
Bhaktapur - Nepal

Gisterenmiddag in Bhaktapur aangekomen, een klein stadje uit de middeleeuwen in Nepal. Het complete centrum van de stad staat op de wereld erfgoedlijst. Nadat we de spullen hadden gedropt in onze hotelkamer, we slapen in een klein guesthouse midden in het centrum, zijn we de stad ingegaan. We hadden trek in koffie, dus op zoek naar een goede koffietent met Italiaanse koffie en gelukkig vonden we dit snel. Na de koffie zagen we aan de overkant een lekker restaurantje waar spaghetti op de kaart stond. We bleven dus even in Italiaanse sferen en gingen eerst nog even eten. Toen de inwendige mens tevreden was, zijn we door de stad gaan lopen. Heel veel tempeltje, heiligdommen en leuke oude straatjes. Wat erg opviel, was dat het hier heel erg schoon is. De straten worden geveegd en het vuil opgeruimd en meegenomen. In veel andere plaatsen werd het vuil alleen op een hoop geveegd en die bleef dan liggen.

Het is eigenlijk een beetje ongelooflijk om te zien hoe de Hindoes hun geloof beleven. Bij alle heiligdommen die ze tegenkomen, en dat zijn er heel veel, moeten ze even iets aanraken, aan hun hoofd en hart zitten en nog meer rituelen uitvoeren. Ook hangt er een bel die ze even moeten laten luiden.

's-Avonds hebben heerlijk echt Nepalees gegeten in het guesthouse waar we slapen. De vrouw en haar familie hadden een echte Nepalese maaltijd gemaakt, bestaande uit rijstvlokken (heel anders dan korrels), diverse soorten groenten (heerlijk gekruid), stukjes kip, stukjes buffel en gebakken aardappeltjes. Dit werd geserveerd op een bord gemaakt van bananenbladeren.

Om 10.00 uur vertrekken we richting Nagarghot, de laatste plaats in Nepal We verblijven daar in een guesthouse op het hoogste punt van Nagarghot. Als het morgenochtend helder weer is, worden we door onze reisbegeleider om 5.00 uur gewekt om vanaf deze hoogste top de zon te zien opkomen. Volgens hem is dit een schitterend uitzicht op de bergen.

Groetjes uit Bhaktapur

pia

en weer even gezellig lezen. straks foto's bekijken. Ongetwijfeld ook weer schitterend. Martin als het even slechter zou gaan met de zaak, kun je altijd een boek gaan schrijven.

Ingrid

Ziet er weer leuk uit hoor. En geniet van de romantische zonsopgang met elkaar!!

lizzy

Weer een geweldig verhaal. alsof we over jullie schouders meereizen.
Wat ik me afvraag.... Moeten ze het soms zo schoon houden (meenemen van vuil enzo) omdat het werelderfgoed is?
Veel plezier nog .. en euh hoe is de stand met de weddenschap eigenlijk?

peter en netty

wat een mooi verhaal weer en mooie foto 's en is er al iemand aan de poeperij? haha groetjes van ons

ron

Ja hier is het gewoon regenachtig , net boven de zeespiegel en de dijken zijn niet doorgebroken.
ajax kampioen geeft ook al geen fijn gevoel.

ik hoop dat jullie ook wel eens moei worden van al dat mooie weer en terugvervangen naar een heerlijk koel hollands dagje.

(denk nou maar niet dat we jaloers zijn op jullie met zo'n midweekje in het verre oosten)

groetjes en nog veel plezier,

Ron

Joop en Gre

Wat een prachtige foto's van de Hymalaya en ook weer een mooi nieuw verhaal over Bhaktapur. Het is daar wel schoner en rustiger dan in India. We kijken weer uit naar het volgende verhaal. Groetjes van ons.